Produktové dotazy: 730 829 745

Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

Domácí zahrada je místem, kde můžete odpočívat mezi rostlinami, číst si oblíbenou knihu, sportovat, uspořádat grilování nebo se jen příjemně bavit. Zahradu si můžete naplánovat a vytvořit sami, ale pak se o ni musíte starat.

Na jakémkoli pozemku můžete vytvořit krásnou, funkční zahradu. Nezáleží na tom, zda máte velký pozemek, malou zahradu nebo domácí terasu. Při zařizování zahrady si ji nejprve pečlivě naplánujte tak, aby vyhovovala vám i všem členům vaší rodiny. Při plánování a zakládání zahrady pamatujte také na čas, který budete mít na její následnou péči.

Jaké nástroje budete potřebovat k založení a údržbě zahrady?

K založení a údržbě vaší domácí zahrady potřebujete správné nářadí:

Návrh a montáž zahrady

Chcete-li mít krásnou zahradu, kterou si můžete sami vytvořit a umět se o ni náležitě starat, začněte vytvořením návrhu. K tomu si promyslete, jaké rostliny chcete na zahradě mít – mohou to být například okrasné či ovocné stromy a keře, květiny, bylinky, zelenina. Můžete také zvážit anglický trávník s úhledně zastřiženými živými ploty z tújí. Toto je jen několik příkladů, ale možností je mnoho.

Naplánujte si prostor – pamatujte, že vaše zahrada musí být funkční – každý prvek byste měli umět využít pohodlným způsobem a je lepší, aby péče a údržba byly co možná bezproblémové. Každý člen domácnosti musí mít místo, kde se cítí dobře. Zahrada je přece místo nejen pro pěstování a péči o rostliny, ale také pro relaxaci a odpočinek. Kromě toho stojí za zvážení umístění zóny pro sport a pohybovou aktivitu na zahradě.

Při navrhování zahrady dbejte na to, aby tvořila s domem ucelený celek. Při návrhu zohledněte rozmístění cest, uliček, živých plotů, altánků, stromů, keřů, záhonů a skalek, stejně jako rozdělení do zón. Pamatujte, že tzv. tvrdé prvky (beton, kámen, kostky, chodníky apod.) kompozici vizuálně nedominují, protože na vaší zahradě by měla dominovat zeleň, tedy vegetace.

Péče o zahradu

Pokud již máte zahradu založenou v souladu s designem a očekáváním vás a vaší domácnosti, nemůžete zapomenout na pravidelnou péči. Péče o zahradu zahrnuje pravidelnou a vhodnou zálivku rostlin. Pamatujte, že množství vody, které by mělo být rostlinám poskytnuto, závisí na druhu, velikosti sazenic, typu půdy a ročním období.

Péče o zahradu zahrnuje také údržbu trávníků. Práce na péči o ně zahrnuje činnosti jako: provzdušňování, tedy provzdušňování, vertikutace, pravidelné sekání trávy a případné doplňování jejích nedostatků. Nezapomeňte také pravidelně zastřihávat koruny stromů a upravovat délku živých plotů. Řezání se provádí z estetických i hygienických důvodů - tímto způsobem se odstraní nemocné větve nebo končetiny.

Péče o zahradu znamená také správné hnojení rostlin, ochranu proti škůdcům a pravidelné odplevelování. Hnojením rostlin umožňujete uspokojit jejich nutriční potřeby (příroda ne vždy poskytuje všechny potřebné ingredience). Nezapomeňte však na správný výběr finančních prostředků. Správné poměry přísad a koncentrace dávek hnojiv jsou zvláště důležité, protože předávkování může vést ke zničení rostlin.

Pokud jste se rozhodli pro jezírko, měli byste ho vyčistit, zvláště před příchodem zimy. Na podzim jezírko zakryjte sítí, a pokud do něj spadne listí nebo jiné rostlinné prvky, pravidelně je chytejte.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

Královna

Věrný zákazník
 
Zboží mi bylo doručeno před běžným termínem dodání. I vzhledem k přetíženému předvánočnímu termínu. Děkuji celému kolektivu Krále dílny.
Zakládání a péče o zahradu: praktický průvodce

Robin

Věrný zákazník
 
Musím ohodnotit opravdu rychlé jednání, následně mě velice potěšili pozornosti od Krále dílny a velký komfort při jednání. Rozhodně v tomto eshopu znovu nakoupim.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.