Produktové dotazy: 730 829 745

Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

Problém se zaléváním květin doma nebo na zahradě nastává během dovolené nebo jiné dlouhé nepřítomnosti. Rostliny v květináčích i rostliny pěstované na zahradě vyžadují pravidelnou závlahu přizpůsobenou danému druhu, zejména v období letního sucha. Dobrým řešením je automatický systém zavlažování květin.

Automatické zavlažování rostlin zahrnuje různé prvky v závislosti na typu systému. Nejjednodušším a nejlevnějším řešením je automatické zavlažování hrnkových květin. Ani základní sady na zavlažování zahradních záhonů nebo záhonů obsahující kapací hadice však nemusí stát majlant.

Seznam potřebných produktů:

  • dávkovače, např. zavlažovací koule
  • hydrogel
  • samozavlažovací květináče

Automatické zavlažování květin v době naší nepřítomnosti

Když jedeme na dlouhou dovolenou nebo na návštěvu k rodině, často přemýšlíme, jak se postarat o květiny ponechané doma nebo na zahradě. Jednotlivé odrůdy rostlin mají různé nároky, proto je těžké na tuto otázku jednoznačně odpovědět. Některé trvalky nebo keře na zahradě potřebují pouze letní déšť, jiné vyžadují pravidelnou zálivku. Větší problém nastává při dlouhodobém suchu, kdy zahradní výsadby potřebují větší podporu. I ta nejjednodušší automatická sada pro zavlažování zahrady bude dobrým řešením.

Automatické zavlažování květin je také perfektní pro hrnkové rostliny pěstované doma. Zejména proto, že odrůdy se pěstují na parapetech, které vyžadují časté a vydatné zavlažování, zejména v létě, kdy je vzduch horký a suchý. Mnohem lepším nápadem než nalít do květináčů příliš mnoho vody budou přípravky na automatické zalévání rostlin v květináčích (došlo by k „přemokření“ květin, což by pravděpodobně vedlo k jejich uhnívání).

Automatický zavlažovací systém pro zahradní květiny

Automatické zahradní zavlažovací systémy jsou vynikajícím řešením, pokud jde o zalévání venkovních rostlin během sucha nebo naší nepřítomnosti. Celý proces probíhá pravidelně a kontrolovaně a díky speciálním ovladačům jsme schopni přesně přizpůsobit množství a frekvenci vody potřebám daného rostlinného druhu. Přesné dávkování kapaliny také pomáhá šetřit kapalinu. Nejlepší je distribuovat tento typ systémů v oblasti, která byla právě plánována a organizována, ale nejjednodušší soupravy kapkové závlahy lze nainstalovat i na již založenou zahradu. Sady pro automatickou zálivku zahradních květin, skládající se obvykle z kapacích hadic, různých typů spojek a postřikovačů, lze dokonce samostatně rozmístit po záhonech či záhonech.

Automatické zavlažování květin doma1
           Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!   Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!   


Někteří lidé, když jsou mimo domov, mohou požádat souseda nebo rodinu o pomoc při péči o rostliny ponechané v bytě. Ne vždy a ne všichni však máme tuto možnost. Automatické zavlažovací přípravky vám pomohou pravidelně zalévat květiny doma. Nejjednodušší řešení stojí od několika či desítek zlotých. Mezi levné a účinné prvky automatické zálivky rostlin doma patří speciální kuličky nebo dávkovače, ze kterých voda pomalu stéká do půdy. Různé modely dávkovačů jsou nejen praktickými, ale i dekorativními výrobky. Stejně chytrým způsobem, jak rostliny optimálně hydratovat, je smíchání květinového substrátu s hydrogelem. Speciální hnojivo uchovává a postupně uvolňuje vodu do půdy, takže tradiční zálivku lze omezit na minimum. Samozavlažovací květináče jsou také dobrou volbou, pokud často cestujeme a necháváme květiny doma bez dozoru. Díky jejich jedinečné konstrukci je voda automaticky dávkována v množství, které vyhovuje dané rostlině.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

Královna

Věrný zákazník
 
Zboží mi bylo doručeno před běžným termínem dodání. I vzhledem k přetíženému předvánočnímu termínu. Děkuji celému kolektivu Krále dílny.
Automatické zavlažování hrnkových a zahradních rostlin

Robin

Věrný zákazník
 
Musím ohodnotit opravdu rychlé jednání, následně mě velice potěšili pozornosti od Krále dílny a velký komfort při jednání. Rozhodně v tomto eshopu znovu nakoupim.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.