Produktové dotazy: 730 829 745

Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

Trávit volný čas venku je opravdovou lahůdkou pro milovníky přírody. S příchodem teplých dnů se bohužel objevují i nezvaní hosté – komáři. Abyste se zbavili nepříjemného problému, stojí za to vybavit se vhodnými přípravky a vědět, kdy je nejlepší stříkat. 

Komáři obtěžují nejen zahrádkáře či majitele rodinných domů, ale i obyvatele větších měst. Tento drobný hmyz dokáže efektivně znepříjemnit rodinný výlet do přírody nebo bezstarostné chvíle strávené u grilování. Při přípravě na boj s komáry stojí za zvážení postřik. Na tento úkol je potřeba se náležitě připravit – mít nejen ty správné produkty, ale především znalosti!

Seznam potřebných produktů:

Při boji s komáry se vyplatí znát jejich povahu

Komáři jsou zvířata, která dokážou velmi znepříjemnit rodinný výlet nebo venkovní párty s blízkými přáteli. Pokud bydlíme v rodinném domě a máme zahradu, jsme také vystaveni útokům tohoto hmyzu. Pokud chceme s komáry bojovat, měli bychom se dozvědět více o jejich původu a délce života. 

Hmyz z čeledi komárů je běžný hmyz. V Polsku najdeme dokonce několik desítek typů a druhů. Jaké podmínky podporují reprodukci tohoto hmyzu? Preferují vlhká místa, plná bujné vegetace – ale to není vše! Komáři milují vydatné srážky a často se objevují během menších povodní nebo velkých povodní. První komáři se mohou objevit již v dubnu, ale většina z nich se líhne v květnu (kdy je teplé a vlhké počasí), poslední mohou létat až do října.  

Ne nadarmo jsou komáři mor, který nás provází o prázdninách. Tento hmyz má rád vysoké teploty - 25 stupňů Celsia je skutečným rájem pro krmení a v případě samic i ideálními podmínkami pro kladení následných vajíček. Zajímavé je, že samice zástupců druhu komára dokážou přežít opravdu těžké povětrnostní podmínky – i velmi nízké teploty (pod nulou). Není tedy pravda, že krutá zima komáry účinně likviduje. Pouze komáři touží po krvi teplokrevných organismů. Krev je pro ně příležitostí ke kladení většího množství plnohodnotných vajíček, ze kterých se líhnou larvy. Samci se živí nektarem a jejich jediným úkolem je oplodnit vajíčka, načež hynou.

Nezbytností je vhodné stříkací zařízení!

Postřik proti komárům je nejlepší způsob, jak se chránit před hejny kousavého hmyzu, který vám ztrpčuje pobyt venku. Můžeme investovat i do speciálního osvětlení, které hmyz přiláká a zlikviduje, nejúčinnější však bude vybavit se vhodnými přípravky na postřik zahrady. 

Hubení komárů by mělo být založeno na vhodném výběru přípravku a přísad. Musíme si koupit speciální tlakový postřikovač. Ideální volbou bude pořízení modelu s o něco větší kapacitou, např. 7 l, který je vybaven teleskopickou rukojetí. Jedná se o skvělé řešení, které vám umožní dosáhnout i na těžko dostupná místa. 

Pokud již máme speciální přípravek, například v koncentrátu k smíchání s vodou, a výše zmíněný rozprašovač, měli bychom si pořídit ochranné pomůcky. Stojí za to pamatovat na vhodné pracovní nebo zahradnické rukavice. Dobrým řešením bude také pořízení ochranných brýlí, které účinně ochrání váš zrak před působením nebezpečných chemikálií. 

Kdy a kde stříkat? Jak často byste to měli opakovat?

Postřik proti komárům je činnost, kterou bychom měli opakovat. Je třeba mít na paměti, že komáři se množí poměrně intenzivně, což podporuje tvorbu nových, dráždivých rojů. Vzhledem k životnímu cyklu komárů musíme postřik opakovat přibližně každé 3-4 týdny. Vyplatí se také dodržovat doporučení přiložená k zakoupenému repelentu proti komárům, protože některé přípravky působí až 7 týdnů. 

Prevence proti komárům je činnost, která by se měla opakovat asi 4x za sezónu. Díky tomu se nebudeme muset obávat nepříjemných svědivých kousnutí, která účinně kazí zábavu na zahradě nebo na pozemku. Je třeba připomenout, že počasí ovlivňuje dobu působení postřikového přípravku. Silné deště výrazně snižují jeho účinnost.

Jakmile máme potřebné vybavení k provádění postřiků, je třeba zvážit, kde tuto činnost provádět. Hubení komárů by se mělo vztahovat na zastíněné oblasti. Je velmi důležité důkladně postříkat bezvětrné a vlhké prostory. To jsou místa, kde se komáři nejčastěji vyskytují. Ošetření se provádí brzy ráno, kdy jsou komáři na místech, kde spí – ve zastíněných altáncích, okrasných keřích, trsech trávy nebo u rybníků. Nestříkejte místa včelami a plodinami určenými ke spotřebě nebo píci.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

Královna

Věrný zákazník
 
Zboží mi bylo doručeno před běžným termínem dodání. I vzhledem k přetíženému předvánočnímu termínu. Děkuji celému kolektivu Krále dílny.
Sprej proti komárům – čím a kdy stříkat?

Robin

Věrný zákazník
 
Musím ohodnotit opravdu rychlé jednání, následně mě velice potěšili pozornosti od Krále dílny a velký komfort při jednání. Rozhodně v tomto eshopu znovu nakoupim.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.